top of page

Ontmoeting met Milad

Ik ben geboren in Syrië en groeide op tussen mijn geboorteland en Libanon. Al op jonge leeftijd werd ik ondergedompeld in de culturele rijkdom en de tradities van deze twee prachtige regio's. Daardoor werd ik gezegend met een grote passie voor de Syrisch-Libanese keuken.

Mijn jeugdherinneringen zitten vol met smaken en momenten van delen. Ik zie mijn moeder nog voor me, in de vroege uurtjes van de dag, gerechten bereiden die me altijd zullen bijblijven: de KEBBEH LABANIYEH met de perfecte balans tussen de frisse munt, knoflook en yoghurtsaus, de knapperige FATTOUCH, de goudbruine FALAFELS en de GEGRILDE AUBERGINEKAVIAAR die het hele huis met zijn geur vulde. En hoe kunnen we de RIJSTPAP vergeten, een gerecht met een delicate smaak van oranjebloesem, dat familie en vrienden samenbracht rond een royale tafel, vol gelach en samenhorigheid?

Mijn reis bracht mij naar België, waar ik mijn kookkunsten aanscherpte door samen te werken met talentvolle chefs in gerenommeerde Libanese restaurants. Dankzij deze verrijkende ervaringen kon ik mijn expertise versterken en mijn droom waarmaken: mijn eigen traiteurdienst openen in Ukkel en daarna mijn restaurants in Overijse en Knokke.

Vanuit deze passie en de wens om de culinaire schatten van mijn cultuur te delen, heb ik Lebnan opgericht. Mijn ambitie is simpel: ik wil authentieke, gezonde en verfijnde gerechten op tafel zetten die het verhaal van onze tradities vertellen en de vrijgevigheid van de kookkunsten van onze moeders vieren.

Vandaag deel ik met trots deze culinaire reis met u.

JulienIvens_NZ9_3344.jpg
Via Lebnan wil ik u uitnodigen om te genieten van een erfgoed dat rijk is aan smaken, emoties en authenticiteit.

MILAD

bottom of page